Moldoveanul Igor Soroca s-a lăsat de judo şi a plecat la construcţii în Anglia. Cum au reacţionat oficialii

Embed:

Oficialii sportului din Moldova au avut nevoie de mai mult de trei luni ca să afle despre retragerea din sport a lui Igor Soroca, care a schimbat lotul naţional de judo pe un şantier de construcţii în Anglia.

Preşedintele Federaţiei, Veaceslav Manolachi, a declarat că la această situaţie s-a ajuns din cauza finanţării slabe a sportului. Iar ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, a acuzat Federaţia de lipsă de comunicare.

Igor Soroca a părăsit lotul naţional de judo încă la începutul verii, însă oficialii din sport au aflat despre acest lucru abia săptămâna trecută, când Soroca nu s-a regăsit în lista participanţilor Campionatului Moldovei.

Ultimul a aflat chiar preşedintele Federaţiei de Judo, Veaceslav Manolachi: "Eu nu ştiam că a plecat. Azi dimineaţă am aflat. A lăsat judo şi a plecat în Anglia. Dar nu ştiu dacă lucrează "la negru" sau "la alb". Nu ştiu ce face. Altă ieşire nu este. Băiatul a făcut sport de performanţă, a fost la liceul cu profil sportiv. Dar dacă nu sunt bani să plece la competiţii nu numai Soroca va pleca. Vor pleca toţi."

Oficialii de la Ministerul Tineretului şi Sportului consideră că de vină nu este doar finanţarea, dar şi lipsa de comunicare din cadrul Federaţiei de Judo.

"Nu este tocmai normal ca Duminică împreună cu antrenorul Neagu sau Bacal să vină în fiecare zi la Minister şi să comunice cu mine. Există Federaţia pentru asta. Există secretarul general, preşedintele. Ei ar trebuie să-i primească, să-i asculte. Noi trebuie să cunoaştem toate dedesupturile, dar nu trebuie să ne implicăm. Mai ales când vine vorba de listele lotului naţional, de sportivii pe care trebuie să mizeze antrenorii", consideră ministrul Octavian Bodişteanu.

Igor Soroca a fost unul dintre cei doi membi ai lotului naţional de seniori de judo. Acesta a renunţat la sportul de performanţă şi a plecat în Marea Britanie, unde lucrează în construcţii. 

Astfel, Moldova a rămas cu un singur sportiv în lotul naţional, judocanul Valeriu Duminică, care luptă la competiţiile internaţionale în categoria de 81 de kilograme.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu