Moldoveanul care şi-a înscenat moartea în SUA a pledat vinovat în faţa judecătorilor

Embed:

Moldoveanul care şi-a înscenat moartea în Statele Unite pentru a obţine o asigurare de două milioane de dolari, a pledat vinovat în faţa judecătorilor din Minneapolis, Minnesota. Despre aceasta informează Departamentul de Justiţie din regiune printr-un comunicat.

Sentinţa în cazul lui bărbatului în vârstă de 54 de ani va fi pronunţată la sfârşitul lunii iulie.       

Scenariul morţii moldoveanului Igor Vorotinov a fost pus în practică încă din 2010, când a obţinut o poliţă de asigurare pe viaţă. 

Un an mai târziu, poliţia din Moldova a fost anunţată că în satul Cojuşna a fost descoperit un corp neînsufleţit. Documentele asupra victimei aparţineau lui Igor Vorotinov.

Câteva zile mai târziu, soţia bărbatului venită în ţară a confirmat decesul. În baza certificatului de deces, autorităţile din SUA au eliberat ulterior un cec în valoare de două milioane de dolari.

Schema a fost deconspirată abia în 2013, când fiul lui Igor Vorotinov a fost reţinut de poliţia de frontieră americană, care a găsit în telefonul tânărului poze recente cu tatăl său.

Astfel, cei doi complici, soţia şi fiul moldoveanului, au fost condamnaţi în 2016 la câte trei ani de închisoare cu suspendare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu