Moldova va trece de la televiziunea analogică la cea digitală din 2015

Embed:

În mai puţin de patru ani, moldovenii vor avea acces la un număr mai mare de programe televizate, dar şi la o imagine mai calitativă a producţiei audiovizuale. Acest lucru va fi posibil, din anul 2015, graţie faptului că Moldova va trece de la televiziunea analogică la cea digitală.

Potrivit acordurilor internaţionale, emisia televiziunii analogice, care este acum şi în Moldova, va fi sistată în toate ţările din Europa. De aceea, ţara noastră este obligată să se alinieze noilor tehnologii. Deşi trecerea la televiziunea digitală necesită investiţii importante, specialiştii spun că acestea merită efortul.

Pentru a trece la televiziunea digitală, Guvernul Moldovei a elaborat deja un document, care prevede etapele digitalizării producţiei audiovizuale. Pentru recepţionarea programelor în format digital, telespectatorii vor avea nevoie şi de echipamente speciale.

Preţul unui adaptor, care permite recepţionarea emisiei digitale la un televizor obişnuit, este de aproximativ 40 de euro. Pe de altă parte, costul unui televizor adaptat la noile tehnologii poate ajunge şi la câteva sute de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu