Moldova va semna un acord de comerț liber cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Embed:

Republica Moldova va semna un acord de comerț liber cu Marea Britanie. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a ajuns la o înţelegere cu ministrul britanic pentru afaceri externe, Sir Alan Duncan. Oficialii au discutat despre necesitatea menținerii și creșterii schimburilor comerciale, inclusiv după ieșirea Regatului Britanic din UE.

Demnitarul de la Londra a mai spus că examinează posibilitatea deschiderii unei reprezentanțe a Consiliului Britanic la Chişinău. Este vorba despre o instituție guvernamentală, care promovează istoria și cultura poporului britanic și realizează proiecte în domeniul învățământului.

Candu şi Duncan au abordat și problema transnistreană. În acest sens, gazdele au promis că vor acorda Moldovei asistență pentru a o ajuta să soluționeze diferendul.

În prezent, Marea Britanie susţine reformele din ţara noastră prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare.

Astfel, până la finele anului, vor fi alocate 5 milioane de euro pentru implementarea a 8 proiecte, care vizează combaterea corupției, îmbunătățirea mediului de afaceri, dar şi implementarea reformelor în mai multe domenii, cum ar fi cel al justiției, financiar-bancar, energetic și administrației publice.

Andrian Candu a discutat şi cu grupul comun de prietenie cu Moldova din Parlamentul Regatului Unit. Printre deputații care au participat la întrevedere a fost John Whittingdale, bunicii căruia au emigrat din Moldova.

La invitația șefului Legislativului de la Chișinău, legislatorii britanici vor veni în următoarele luni în Moldova, într-o vizită de lucru.

Candu a avut o întrevedere și cu președintele Camerei Comunelor, John Bercow, descendent dintr-o familie care a emigrat din România la începutul secolului 20.

Și acesta a acceptat invitaţia de a ne vizita țara.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu