Moldova va primi peste jumătate de miliard de dolari din partea Băncii Mondiale, în următorii ani

Republica Moldova va primi, din partea Băncii Mondiale, 570 milioane de dolari în următorii patru ani, pentru dezvoltare economică sustenabilă şi reducerea sărăciei.

Suportul financiar face parte din noua Strategie de Parteneriat cu Ţara pentru Republica Moldova, pentru anii 2014-2017. Banii vor fi direcţionaţi în special pe trei sectoare:

- Sporirea competitivităţii, inclusiv în agricultură, prin îmbunătăţirea mediului de afaceri şi a cadrului de desfăşurare a afacerilor;

- Consolidarea capitalului uman şi diminuarea riscurilor sociale, prin îmbunătăţirea calităţii și accesului la serviciile de sănătate şi educaţie şi fortificarea unui sistem de pensii și asistență socială echitabil şi durabil din punct de vedere fiscal;

- Promovarea unei Moldove verzi, curate şi rezistente.

"Această Strategie de Parteneriat cu Ţara își propune să ofere beneficii directe cetățenilor Moldovei. Ea are ca obiective susţinerea unor reforme importante, care vor contribui la crearea locurilor de muncă şi la creşterea veniturilor, îmbunătăţirea accesului și calității serviciilor publice şi protejarea oamenilor din Moldova de vulnerabilităţi asociate cu secetele, inundaţiile şi alte dezastre naturale", a declarat Abdoulaye Seck, Managerul de Țară al Băncii Mondiale în Moldova.

"Suportul CFI în următorii patru ani va fi direcţionat spre investiţii în sectoare principale, printre care agricultura şi industriile aferente. Vom urmări, de asemenea, să susţinem comerţul şi accesul sporit la finanţe pentru întreprinderile micro, mici şi mijlocii şi să atragem investitori din sectorul privat pentru dezvoltarea infrastructurii", a menţionat Ana Maria Mihăescu, reprezentantul permanent al Corporaţiei Financiare Internaţionale în Moldova.

Din momentul aderării Moldovei la Banca Mondială, în 1992, peste un miliar de dolari au fost alocați pentru 49 de operațiuni la nivel de țară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu