Moldova va primi 5,5 milioane de euro din partea UE. Pentru ce vor fi utilizaţi banii

Embed:
Uniunea Europeană va finanţa în Moldova două proiecte în valoare totală de 5,5 milioane de euro. Primul are o durată de două luni și are drept scop promovarea beneficiilor Acordului de Asociere şi a celui de liber schimb.

Cel de-al doilea are ca bază racordarea pieţei naţionale la standardele europene şi va fi implementat pe parcursul a trei ani. Cele două proiecte vor fi lansate pentru lunile octombrie și noiembrie. În şapte luni ale acestui an, cota exporturilor în UE din ţara noastră a constituit 780 de milioane de dolari sau aproape 64 la sută din totalul de exporturi.

În context, președintele Parlamentului, Andrian Candu a reiterat că UE nu a sistat finanțarea pentru țara noastră, aşa cum a insinuat anterior europarlamentarul Petras Austrevicius. Şeful Legislativului a precizat că deja se lucrează la acordul privind asistența macrofinanciară din partea UE.

"Dumnealui ar putea să verifice foarte bine prin instrumentele pe care le are ca eurodeputat, europarlamentar. Vom examina dacă acest acord trebuie să fie și ratificat de Parlament. După care cele zece condiții care sunt stabilite pentru prima plată trebuie executate de noi. Ele sunt trecute de noi și în Foaia de parcurs numărul doi, deci noi deja suntem în proces de executare, de îndeplinire a acelor condiții", a declarat Andrian Candu.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu