Moldova va majora cu 30 la sută exporturile de legume şi fructe în Federaţia Rusă

Embed:

Veşti bune pentru producătorii de fructe şi legume. Republica Moldova va majora cu 30 la sută exporturile în Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Decizia referitoare la majorarea exporturilor de fructe şi legume în Rusia a fost luată la Moscova, după ce oficialii moldoveni au dat asigurări că ţara noastră a realizat progrese în direcţia responsabilizării exportatorilor şi a instituţiilor care eliberează certificate de calitate.

Despre aceasta a declarat ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. Astfel, Moldova urmează să prezinte, în scurt timp, o nouă listă cu 175 de întreprinderi cu drept de a exporta legume şi fructe în Rusia.

Pe listă au fost incluse asociaţii din care fac parte întreprinderi exportatoare, ceea ce va permite ministerului să ceară asociaţiilor să ia măsuri în cazul depistării unor nereguli la export. De asemenea, Vasile Bumacov a anunţat că Moldova va putea relua, în curând, şi exporturile de carne de porc în Federaţia Rusă. În acest context, ministrul Agriculturii a spus că există un monopol pe piaţa cărnii de porc, dar nu a precizat cine îl deţine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu