Moldova va găzdui prima etapă a Campionatului Europei Centrale de Motocros

Embed:

Moldova va găzdui, la sfârşitul acestei săptămâini, prima etapă a Campionatului Europei Centrale de Motocros. Evenimentul va avea loc pe 9-10 aprilie, pe traseul de la Schinoasa şi va strânge în jur de 120 de participanţi din 8 ţări.

Acesta va fi cel mai important eveniment sportiv de acest gen găzduit de Moldova în sezonul curent. "Este vorba despre Europa Centrală. Asta înseamnă ceva. Vor fi prezente câteva ţări, care de fapt sunt obligate să participe, pentru că la sfârşitul anului se fac totalurile şi se stabileşte clasamentul", a precizat secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Motociclism, Alexandr Briuhov.

Organizatorii îşi fac însă griji de condiţiile meteo care vor fi în timpul competiţiei. Sâmbătă, în timpul calificărilor, dar şi duminică, când va avea loc cursa, sunt aşteptate ploi de scurtă durată. Aceasta însă nu este singura problemă. Din rândurile celor peste 60 de participanţi moldoveni va lipsi unul dintre cei mai buni motociclişti din Moldova, Mihai Cociu, care în acest week-end va lua startul în Campionatul Mondial.

Competiţia va avea loc pe 9 şi 10 aprilie şi va strânge în jur de 120 de motociclişti din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Belarus, Slovacia, Polonia şi Israel. Campionatul Europei Centrale de motocros se va desfăşura în cinci etape, iar campionii în cele 5 clase de motor diferite se vor stabili în luna octombrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu