Moldova va găzdui pentru prima dată meciuri din cadrul Fed Cup

Embed:

Tenisul feminin revine din nou în prim-plan. Începând cu 8 mai, Moldova va găzdui meciurile grupei a treia din cadrul Fed Cup. Conducerea Federaţiei a anunţat şi obiectivul pentru echipa noastră - promovarea în grupa a doua.

"Acest turneu ar putea fi un impuls pentru sportul feminin, dar şi pentru echipa noastră, care are ca obiectiv calificarea în a doua grupă valorică a Fed Cup. Mai ales că lotul echipei este unul dintre cel mai bun din ultimii ani", a declarat preşedintle FM de tenis, Marina Tauber.

Competiţia va aduna 13 echipe din Europa şi Africa, printre care Danemarca, Norvegia, Cipru şi Egipt. Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat că turneul va fi un test şi pentru Federaţie, care va organiza în septembrie barajul pentru calificarea în prima grupă a Cupei Davis dintre Moldova şi Portugalia.

"Un eveniment care pune din nou Moldova pe harta sportivă a Europei, a tenisului european. Şi un bun augur pentru ceea ce va fi în septembrie", a precizat ministrul interimar al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu.

Pe 7 mai este programată tragerea la sorţi, unde va fi stabilită componenţa celor patru grupe. Meciurile se vor desfăşura între 8 şi 11 mai, pe terenul clubului Terraten din capitală. Grupa a treia a Fed Cup este cea mai joasă treaptă a competiţiei. Din cele 13 echipe participante, doar două se vor califica în a doua grupă valorică a Fed Cup.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu