Moldova va găzdui, în premieră, preliminariile Campionatului European de badminton

Embed:

Moldova va găzdui, în premieră, preliminariile Campionatului European de badminton. Ţara noastră face parte din grupa a doua, acolo unde va juca cu echipele similare ale Rusiei, Scoţiei şi Ucrainei. Turneul se va desfăşura la Complexul Sportiv "Futsal Arena FMF", din comuna Ciorescu.

Lotul "tricolorilor" va fi format din 8 jucători. Primii care au fost convocaţi pentru această competiţie sunt campionii naţionali la badminton Alexandru Morari, Cristian Savin, Maxim Carpenco şi Vlada Gînga.

Marian Stan, preşedintele federaţiei de profil, consideră că organizarea unui asemenea turneu este un pas important pentru dezvoltarea badmintonului autohton.

"Este un prim început. Este o demonstrație a ceea că Moldova are posibilități și are tupeul de a organiza un campionat de rang înalt. Să sperăm că Moldova totuși o să se avanseze destul de bine", a spus preşedintele FM de badminton, Mariana Stan.

Iar unul dintre participanţii campionatului naţional de badminton, Petru Cunev, crede că acest concurs va fi un o ocazie bună pentru echipa noastră să-şi testeze abilităţile împotriva unor adversari mai valoroşi.

"Recunosc că șansele noastre sunt mici, însă este o experiență foarte bună. Contează ca jucătorii echipei noastre să joace de plăcere, pentru că adversarii sunt net superiori", a spus jucătorul de badminton, Petru Cunev.

Disputele din grupa a doua din cadrul preliminariilor Campionatului European de badminton vor avea loc în perioada 7-9 decembrie.

În prima partidă, echipa naţională a Moldovei va întâlni Rusia. Confruntarea este programată în data de 7 decembrie şi va începe la ora 17.00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu