Moldova va fi reprezentată la Universiada 2011 de 21 sportivi la şapte probe de sport

Embed:

Mai puţin de 24 de ore au mai rămas până la deschiderea oficială a Universiadei 2011 din oraşul chinez Shenzhen. Moldova este una dintre cele 148 de ţări-participante şi va fi reprezentată de 21 de sportivi la şapte probe sportive. În total, competiţia se va ţine la 24 de sporturi, în joc fiind puse 306 seturi de medalii.

Până la deschiderea oficială a Universiadei din oraşul chinez Shenzhen au rămas mai puţin de 24 de ore. La competiţia, care reprezintă de fapt un analog a Jocurilor Olimpice pentru studenţi, Moldova va fi reprezentată de 21 de sportivi la şapte probe de sport: atletism, judo, taekwando, haltere, scrimă, ciclism şi iahting.

La ediţia precedentă a competiţiei, care s-a desfăşurat în Belgrad, Serbia, în 2009, Moldova a obţinut trei medalii, toate la atletism. Ion Luchianov a cucerit medalia de aur la proba 3000 metri cu obstacole, Olga Cristea – medalia de argint la proba 800 metri, iar Vladimir Letnicov – medalia de bronz la proba triplu salt.

În total, la cea de-a 26-a ediţie a Universiadei de vară participă delegaţii din 148 de ţări, care se vor duela la 24 de probe de sport, pentru cele 306 seturi de medalii puse în joc. Ceremonia de închidere va avea loc pe 23 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu