Moldova va avea un pavilion de 400 de metri pătraţi în cadrul Expo Dubai pentru a promova imaginiea ţării

Embed:

Moldova se pregăteşte de un eveniment de amploare, important pentru promovarea imaginii ţării. Anul viitor, în cadrul Expo Dubai, vom avea un pavilion de 400 de metri pătraţi, menit să arate străinilor tot ce avem mai bun. În una dintre zone, vizitatorii vor putea descoperi Moldova prin călătorii virtuale pe meleagurile noastre, posibile datorită noilor tehnologii. O altă zonă este destinată investitorilor, care vor dori să afle oportunităţile economice de la noi. Obiectele de artizanat vor putea fi găsite în secţiunea "Craft", iar pentru produsele alimentare este rezervată zona "Taste". Totuşi, vinul, una dintre cărţile de vizită a Moldovei, nu va putea fi degustat în cadrul evenimentului.

"Confruntăm nişte restricţii foarte dure la capitolul consumului alcoolului. Am găsit o soluţie elegantă fiindcă vinul din Moldova este incredibil şi legendar nu doar din punct de vedere al gustului, dar şi din cauza aromei sale. Ne propunem să avem ceva care ar atinge anume acest subiect, făra ca să consume vinul să aprecieze aroma", a declarat Eugen Boico, director agenţie de publicitate.

La pregătirile pentru grandioasa expoziţie pot participa toţi agenţii economici din Moldova.

"Nu sunt limite, deci este un proiect deschis, ba din contra. Toate concursurile, toate licitaţiile vor fi mediatizate", a zis Natalia Ivanov, manager proiect.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici a declarat că participarea Republicii Moldova la "Expo Dubai 2020" trebuie să fie un succes.

Este foarte important. De asta noi punem accentul pe calitate. Noi vrem să fim auziţi, noi vrem să fim văzuţi. Asta ne va ajuta să aducem mai multă lume şi ca turişti, dar şi ca investiţii. Vrem să ne prezentăm foarte bine astfel ca să ne cunoască întreaga lume.

Pentru particiarea la această expoziţie, Moldova va cheltui 1,7 milioane de dolari. Conform estimărilor organizatorilor, "Expo Dubai 2020" va fi vizitată de aproximativ 25 de milioane de persoane, dintre care 70 la sută de peste hotarele ţării gazdă. Moldova va participa pentru a parta oară la un asemenea eveniment.

Pentru prima dată, ţara noastră a fost la World Expo 2000 în Hanovra, Germania.

Zece ani mai târziu, Moldova s-a numărat printre ţările participante la Expo 2010, care avut loc în Shanghai, iar în 2015 în oraşul italian Milano.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu