Moldova va avea un nou Cod al Muncii. Avantajul noii legi

Embed:
Volumul de acte necesare la angajare urmează să fie redus, concediul de îngrijire a copilului va fi de patru ani, nu de şase cum este în prezent, iar compensaţiile pentru întârzierea salariului vor creşte de trei ori. Sunt doar câteva dintre prevederile noului Cod al Muncii, document la care lucrează în prezent reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale împreună cu cei ai Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Proiectul de lege are menirea să asigure un echilibru între angajat şi angajator.

"Patronul va dispune de toate condițiile necesare, de un mediu benefic pentru activitate, pentru atragerea de investiții. Iar angajatul va ști, că este asigurat cu un salariu pe potrivă și condiții la fel", a declarat Stela Grigoraș, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Prezenţi la un seminar organizat de misiunea consilierilor UE în Moldova, colegii din Lituania au împărtăţit autorităţilor din experiența de perfecționare a legislației muncii, întrucât recent în ţara lor a fost aprobat un nou Cod al Muncii.

"Pentru a asigura flexibilitate și siguranță în domeniu trebuie să avem o viziune mai complexă. Era nevoie să schimbăm legea privind piaţa muncii și cea privind protecția socială. Aşa că am decis să creăm un pachet absolut nou de documente", Radisaukiene, viceministru al Muncii din Lituania.

Reprezentanții sindicatelor apreciază efortul autorităților care vor să îmbunătăţească legislaţia din domeniul muncii.

Doar anul acesta, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au introdus 50 de amendamente la Codul Muncii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu