Moldova va avea doar patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci

Embed:

Moldova va avea doar patru sportivi la Jocurile Olimpice de la Soci. Asta după ce italianul naturalizat Mirko Deflorian s-a retras din lot. "El nu este pregătit bine şi nu vrea să se facă de ruşine", au comentat decizia schiorului oficialii CNO.

Italianul Mirko Deflorian a cerut excluderea sa din lotul olimpic al Moldovei cu mai puţin de o lună până la startul Olimpiadei de la Soci. În condiţiile în care sportivul nu a beneficiat de finanţare nici din partea statului, nici de la CNO, solicitarea acestuia a fost acceptată.

"Eu cred că nu este pregătit bine. Nu este pregătit şi nu vrea să-şi arate imaginea proastă la Jocurile Olimpice", a menţionat prim-vicepreşedinte CNO, Nicolae Piatac.

Astfel, Moldova va avea patru reprezentanţi în trei genuri de sport la Jocurile Olimpice de la Soci. Victor Pânzaru şi Alexandra Camenşcic vor participa la proba schi fond, românul naturalizat Bogdan Macovei va concura la proba sanie, iar în lipsa lui Deflorian, la schi alpin va participa doar sportivul născut în Austria, Georg Lindner.

Lista completă a delegaţiei olimpice, echipamentul, dar şi numele portdrapelului Moldovei vor fi anunţate pe 30 ianuarie. Jocurile Olimpice de la Soci vor avea loc în perioada 7-23 februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu