Moldova Unită migrează spre Partidul Democrat

Embed:

Un grup de membri al partidului politic Moldova Unită a demarat procesul negocierilor pentru aderarea la Partidul Democrat din Moldova. În acest scop, la solicitarea reprezentanților partidului Moldova Unită, astăzi, 15 martie, la sediul PDM a avut loc o întrunire cu conducerea PDM, în cadrul căreia  a fost lansată propunerea respectivă.

Reprezentanții grupului de inițiativă al partidului Moldova Unită au prezentat o declarație, semnată de către liderii celor 22 de organizații, prin care își exprimă disponibilitatea de aderare la PDM a cca 4500 de membri ai formațiunii politice respective, ceea ce reprezintă peste 50% din numărul membrilor activi.

Potrivit reprezentanților partidului Moldova Unită, la baza acestei decizii au stat mai multe motive, inclusiv lipsa acțiunilor de pregătire a formațiunii politice către alegerile locale generale din 2011, precum și inactivitatea organelor de conducere al partidului, în special neconvocarea, timp de aproximativ patru luni, a Consiliului Republican și neadoptarea unei concepții de dezvoltare a partidului.

Conducerea Partidului Democrat din Moldova și-a  exprimat disponibilitatea de a iniția negocierile cu reprezentanții partidului Moldova Unită în vederea determinării modalității și condițiilor de fuzionare.


 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu