Moldova trece la televiziunea digitală terestră! Operatorii de telecomunicații explică avantajele

Embed:

Moldova trece, de astăzi, la televiziunea digitală terestră, care presupune o calitate mai bună a imaginii şi sunetului. Potrivit autorităţilor, tranziţia va dura trei ani. În această perioadă, reţelele care emit semnal analogic şi digital vor funcţiona în paralel.

Televiziunea digitală asigură o calitate înaltă a imaginilor reproduse pe ecrane.

Televiziunea digitală funcționează în baza televizoarelor LCD sau LED produse în ultimii 5 ani. Cei care nu dețin un dispozitiv de ultimă generație, vor putea recepționa noul semnal cu ajutorul unui aparat cu receptor încorporat sau de tip STB care costă pe piață între 500 și 2.000 de lei.

Ministerul Tehnologiei Informației va asigura, în limita bugetului disponibil, familiile cu venituri mici cu aparate de acest tip. De asemenea, consumatorul de rând va avea la dispoziție mai multe posturi TV.

"Vorbim de la 12 până la 15 canale care pot fi transmise pe o rețea de televiziune digitală. Planificăm construirea până la 3 rețele naționale ceea ce înseamnă 42 de canale. Deja 65 la sută din teritoriul Republicii Moldova este acoperit de primul Multiplex", a spus viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Dumitru Parfentiev. 

Operatorii de telecomunicații spun că televiziunea digitală oferă o serie de avantaje.

"Aceasta presupune oferirea de funcții pentru abonat precum pauză, înregistrare, reluare. Abonatul beneficiază de o grilă de programe mult mai largă. Respectiv, el are posibilitatea să grupeze aceste canale după liste favorite, să selecteze limba de difuzare a canalului. Părinții pot să restricționeze conținutul nerecomandat pentru copii", a declarat reprezentantul secției de relații cu publicul, operator servicii de telecomunicații, Irina Vicol.  

Televiziunea digitală este de patru tipuri - prin satelit, prin cablu, prin telefonia mobilă și terestră.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu