Moldova trebuie să caute o altă piaţă de desfacere pentru produsele agricole, susţine expertul Vadim Cojocaru

Vadim Cojocaru, vicepreşedintele comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, consideră că în ceea ce priveşte interdicţia de a exporta în Rusia produse agricole predomină politicul.  Expertul a comparat strategia Rusiei cu o bâtă. "Cînd avem puţine şanse de a ne apropia de Europa, suntem loviţi cu bâta", crede Cojocaru. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika.

Pe de altă parte, Igor Dodon, deputat PCRM, ex-ministru al economiei, susţine că dacă problema ar fi fost pur politică, atunci niciun exportator de vin sau de fructe nu ar fi ajuns pe piaţa rusă . "În afară de cea politică, mai sunt şi alte probleme, care au fost instituite la sfârşitul anului precedent, când au fost lichidate unele instrumente de control asupra calităţii produselor destinate exporturilor", a punctat fostul ministru al economiei.

Vadim Cojocaru propune o modalitate concretă de soluţionare a problemei.  El optează pentru o nouă piaţă de export. "E simplu, nu ne primeşte o piaţă, trebuie să relevăm alta. Într-un an e foarte dificil să faci asta, dar este o soluţie pe termen lung", a concluzionat expertul.

 

Lasă un comentariu