Moldova și Ucraina vor continua să colaboreze în domeniul transportului și să faciliteze schimbul de comerț între agenții economici

Republica Moldova şi Ucraina vor continua să colaboreze în deomeniul transportului şi faciliteze schimbul de comerţ între agenţii economici acestea au fost subiectele abordate la  Conferinței internaționale de transport  “Coridoarele integrate de transport Europa-Asia” La conferinţă a participat şi prim ministru Republicii Moldova şi omologul său Vladimir Groisman, dar şi mai mulţi oameni de afaceri. 

"Asta înseamnă că noi vom îmbunătăţi sistemul de conducere maritimă şi cu regimul de transporturi la fel. Vedem un potenţial mare pentru dezvoltarea transportului pe râuri. Sunt paşi concreţi pe care îi facem împreună, ca economiile noastre să se dezvolte în condiţii covenabile", a spus Prim-ministrul Ucrainei, Volodîmîr Hroisman. 

"Vreau să menţionez participarea la forumul nostru şi oamenilor de afacere, trebuie să recunoaştem că toate acestea se fac pentru ei deoarece dezvoltarea infrastructurii de transport nu trebuie văzută aparte de business. Republica Moldova în rând cu alţi participanţi împărtăşeşte politica de transport. Reieşind din condiţiile pe care trebuie să le îndeplinim semnând înţelegere de asociaţie cu Uniunea Europeană ţara noastră a luat responsabilitatea şi merge după acest plan", a spus Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu