Moldova şi România îşi consolidează relaţiile dintre autorităţile de frontieră. O întâlnire în acest sens a avut loc la Chişinău

Polițiștii de frontieră moldoveni din domeniul formării profesionale au avut o întrevedere cu omologii din România privind sectorul de activitate.

Ședința s-a desfășurat astăzi 30 ianuarie 2019, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din orașul Chișinău.

Consolidarea parteneriatului ce ține de ansamblu de activități comune și cooperare productivă este o prioritate pentru ambele autorități de frontieră. Se urmărește identificarea unor instituții de formare profesionale similare, în scopul progresării la nivel și interes regional și extinderii ariei la standardele internaționale, prin proiecte ce vizează atât dezvoltarea bazei materiale cât și a resurselor umane din cadrul acestora. 

În cadrul ședinței s-a promovat potențialul unor noi forme de cooperare instituțională bazate pe schimbul de bune practici în domeniul pregătirii profesionale prin realizarea unor activități comune de către formatorii acestor instituții (schimb de profesori, activități de predare în comun, simpozioane, seminare și alte forme de studiere). S-a discutat despre importanța și responsabilitățile pe care le are un formator în procesul de predare, examinare și susținere a tânărului specialist. S-a identificat necesitățile de pregătire a personalului din R. Moldova în cadrul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Iași și furnizarea de expertiză în domeniul de activitate. 

Tot în acest context, reprezentanții Poliției de Frontieră române vor realiza mâine, 31 ianuarie curent, o vizită de familiarizare la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din orașul Ungheni. Consultările vor reliefa obiectivele comune privind proiectele de mobilitate și cursurile de perfecționare pentru anul 2019 a personalului didactic responsabil. 

De asemenea  vor vi bifate acțiunile dedicate schimbului de experiență în domeniul ce implementează planurile de învățământ și SQF în cadrul procesului de formare a polițiștilor de frontieră.       

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu