Moldova și Letonia își consolidează relațiile interparlamentare. Inara Murniece, salutată de plenul Legislativului de la Chişinău

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu președinta Saeima Republicii Letonia, aflată în vizită în Republica Moldova. Ināra Mūrniece a fost salutată de plenul Parlamentului în cadrul ședinței plenare de astăzi și a lăsat un mesaj în Cartea de onoare a Legislativului.

La întrevederea cu Inara Murniece, Andrian Candu a apreciat susţinerea Letoniei pentru agenda europeană a Republicii Moldova. Președintele Parlamentului s-a referit la progresele înregistrate de țara noastră în realizarea agendei de reforme, în special la nivel legislativ, prin adoptarea legislației în domeniul financiar-bancar, în lupta cu corupția, reforma justiției, precum și provocările de securitate cu care se confruntă Moldova.

La rândul său, Președinta Saeima a menționat că Letonia a fost și continuă să fie prietenul Republicii Moldova, susținând țara noastră în procesul de apropiere de UE.

Al 3-lea an consecutiv, Letonia acordă Republicii Moldova asistenţă în valoare de 950 de mii de Euro pentru implementarea proiectelor în sectoare precum democraţia şi buna guvernare, dezvoltarea rurală şi sănătate. În 2017 au fost aprobate 12 proiecte de asistenţă.

Președinta Saeima Republicii Letonia, Ināra Mūrniece efectuează o vizită în Republica Moldova  la invitația Președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Delegația letonă va participa la Conferința interparlamentară de nivel înalt cu genericul "Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate", organizată la 2 martie curent.

Reuniunea este organizată în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa şefilor legislativelor din Moldova, Georgia și Ucraina.

Informații complete despre eveniment și vorbitori, inclusiv biografii ale vorbitorilor le găsiți pe https://parl4sec.md/ro/ și paginile evenimentului de pe Facebook și Twitter.

În ziua conferinței pe aceste platforme, precum și pe pagina Parlamentului veți putea urmări live conferința interparlamentară de nivel înalt în probleme de securitate.

Reprezentanți ai Parlamentelor din zonă precum și ai Congresului SUA, europarlamentari au confirmat participarea la prima Conferință interparlamentară la nivel înalt în probleme de securitate "Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente", organizată la Chișinău. De asemenea, au confirmat participarea experți notorii precum sunt vicepreședintele executiv al Consiliului Atlantic Damon Wilson,  Anders Aslund, Eurasia Center, Consiliul Atlantic, Directorul Eurasia Center John Herbst, ambasadorul Asif Chaudhry, directorul asociat RUSI, Jonathan Eyal, Ambasadorul Alexander Vershbow, fost secretar general adjunct NATO, alți experți internaționali și regionali.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu