MOLDOVA SE SUFOCĂ DE CĂLDURĂ. Temperatura maximă va ajunge până la 36 de grade Celsius

Embed:

Moldova se sufocă de căldură. Meteorologii anunţă că, în următoarele zile, termometrele vor indica până la 36 de grade la umbră. Pentru a face față caniculei, locuitorii Capitalei se duc la piscine şi se aprovizionează cu apă. Medicii avertizează că temperaturile ridicate sunt deosebit de periculoase pentru persoanele în vârstă, cardiacii și copiii mici.

Pentru a supraviețui zilelor caniculare, locuitorii Capitalei au ales plajele urbane, pline deja de dimineaţă.

"Cum luptaţi cu canicula? Așa, pe malul lacului, cu apă. Din câte știu, organismal uman conţine în mare parte apă. Apa ajută să faci față caniculei."

"S-a făcut mai cald, anul acesta este mult mai cald decât în anii precedenți."

Pentru a nu face insolaţie, specialiştii recomandă să evitați expunerea îndelungată la soare. Razele sunt deosebit de periculoase pentru vârstnici și pentru cei care suferă de boli cardiovasculare.

"Nu este de dorit să ieșim la orele de vârf între 11 şi 16 când soarele este foarte puternic. Şi daca ieșim din casă să avem o sticlă de apă cu noi de temperatura camerei. Este bine să folosim cât mai multe fructe sau legume".

Potrivit Serviciului hidrometeorologic, cea mai călduroasă zi din acest an a fost înregistrată în data de 2 iulie, în sudul Moldovei. Acolo, mercurul din termometre a indicat până la 44 de grade la umbră.

loading...

Lasă un comentariu