Moldova SE SUFOCĂ de căldură. RECOMANDĂRI pentru cetăţeni pe timp de caniculă

În ţară este în vigoare codul galben de caniculă. În acest context, cetăţenii sunt îndemnaţi să evite expunerea la soare în intervalul orelor 11:00 - 18:00. 

De asemenea, este recomandat purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale şi consumul a circa 2 - 4 litri de lichide pe zi. 

Pe timp de caniculă se interzice consumul de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină şi zahăr, a mâncărurilor grase şi se recomandă evitarea oricăror activităţi în exterior. 

Specialiştii recomandă ca recipientele, rezervoarele şi alte tipuri de ambalaje care conţin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune să fie depozitate la umbră pentru a evita explozia acestora. 

Cetăţenii trebuie să ştie că canicula ne poate afecta grav sănătatea. Temperaturile ridicate pot cauza leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări. În pericol sunt îndeosebi copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii. 

Canicula afectează capacitatea de muncă şi prezintă riscul riscul apariţiei disfuncţionalităţilor în domeniul transporturilor. 

Temperaturile înalte aduc păgube şi în agricultură prin deficitul de umezeală în sol şi apă. În această perioadă este sporit riscul de producere a incendiilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu