Moldova promovată în una din cele mai mari publicaţii din lume

Publicația americană New York Post a scris că țara noastră ar fi în topul destinațiilor turistice pentru 2018, potrivit  Intrepid Travel, care a plasat Moldova alături de San Marino

Când planificăm o evadare, există câteva lucruri pe care le căutăm. Peisaje frumoase, mâncăruri delicioase și vin bun. Ne-am îmbolnăvit de spațiul restrâns de pe trotuarele din Paris și New York. Vrem deja să vedem lanuri de pământ şi să stăm sub cerul înstelat. 

De aceea, această destinație - care a fost numită unua dintre cele mai bune locuri de vizitat de către Intrepid Travel’s în 2018 - a m pus-o în partea de sus a listei noastre de călătorii. Moldova, țara mică din Europa de Est, situată între România și Ucraina, este una dintre țările cel mai puțin vizitate din lume. 

Ţara nu este vizitată de mulţi turiști - doar aproximativ 120 mii de persoane trec prin țară în fiecare an - dar îşi satisface toate criteriile cu natură minunată și un vin bun.

Moldova este unul dintre cei mai primordiali producători de vin din lume, cu o colecţie incredibilă de înaltă, iar ușile din beciuri strigă de bucurie "Bine ai venit". Dar spre deosebire de celelalte regiuni viticole celebre, cum ar fi Toscana din Italia sau Bordeaux din Franța - sau chiar mai aproape de casă, locuri precum dealurile Adelaide sau Marlborough din Noua Zeelandă, Insula de Sud  - a rămas în mare parte neatinsă și nevăzută de oameni.

Ce înseamnă mult vin pentru tine? Aici cu adevărat vei înțelege ce este cu adevărat mult vin: Beciurile Milestii Mici din Moldova deține recordul pentru cea mai mare colecție de vin cu aproape două milioane de sticle în rezerva de subsol, scrie Nypost.com.

Moldovenilor le place foarte mult vinul lor. Sunt a doua națiune cea mai băutoare ţară din lume, care primul loc îl ocupă Belarus. Moldovenii beau ceva de genul a patru butelii de alcool în fiecare an.

Când vine vorba şi vezi natură lor, Moldova într-adevăr depășește așteptările. Are toată verdeața luxoasă a națiuni din est-europene şi este închise la mare, dar este înconjurată de lacuri albastre și dealuri. Există și dorința moldovenilor de a promova arhitectura iconică a locurilor sale, are locuri turistice deschise, iar oraşul  Soroca a devenit destinație turistică datorită miniaturii unor clădiri renumite cum ar fi Teatrul Bolshoi din Rusia și Bazilica Sf. Petru din Vatican.

Dacă intenționați să îţi planifici o vizită, am putea să îţi sugerăm să mergi în luna octombrie, pentru că este ziua în care Moldova sărbătoreşte Ziua Națională a Vinului, iar vinăriile au grijă să te transporte de la cazare până în beciurile lor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu