Moldova, promovată în UE prin obiceiuri şi tradiţii. "Lumea europeană trebuie să redescopere ţara noastră"

Embed:

Vor să promoveze imaginea ţării în spaţiul european prin intermediul tradiţiilor şi obiceiurilor naţionale. Vorbim despre reprezentaţii Centrului Cultural "Vatra", care au lansat proiectul "Moldova-Cultură şi Destin European". Proiectul prevede organizarea manifestaţiilor artistice ce au drept scop atragerea turiştilor străini şi dezvoltarea unor afaceri bazate pe tradiţiile culturale autohtone.

Iniţiatorul proiectului este un om de afaceri din capitală care intenţionează să readucă în atenţia oamenilor tradiţiile şi valorile strămoşeşti. "Acest proiect s-a plămădit în sufletul meu de mai mult timp. S-a născut odată cu mine. Lumea europeană trebuie să redescopere Republica Moldova prin intermediul unor evenimente cultural-artistice", a precizat Nicolae Avram, organizator de proiect.

Cu acest scop a fost creat şi un complex turistic, unde vor fi desfășurate evenimentele cultural-artistice. Complexul este situate la doar 30 de kilometric de Chişinău şi are o capacitate de 50 de persoane.

"Complexul se află în apropierea Codrilor chiar lângă mănăstirea Căpriana. O zonă pitorească dotată cu toate elementele pentru desfăşurarea mai multor evenimente culturale", a explicat secretarul general al Centrului Cultural Vatra, Parascovia Ignat.

Unul dintre evenimentele culturale care va fi organizat aici în această vară este Festivalul "Poiana Dragostei". La eveniment va participa şi maestrul Eugen Doga, care va susţine un concert de excepţie. "Sper ca aceste festivaluri ne vor duce şi la căutarea altor minereuri, acel trai decent care îl aşteptăm şi care va veni. Ideea ca atare este lăudabilă fiindcă ea va aduna nu doar lumea de aici, dar şi lumea din străinătate ca să ne cunoască", a conchis compozitorul Eugen Doga.

Primul eveniment cultural din cadrul proiectului va fi organizat pe 31 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu