Moldova primește o nouă finanțare şi de la Banca Mondială, după ce a primit de la FMI

Embed:

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat ieri, 5 iulie, acordarea unei finanțări Republicii Moldova în valoare de 30 milioane de dolari, în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova (DPO-3).

Banii devin disponibili ca urmare a realizării de către Guvern a reformelor în domeniul guvernanței economice, și anume, managementul finanțelor publice, îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura și sectorul energetic.

Scopul finanțării este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

Programul de Management Economic al Republicii Moldova "DPO-3" este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021.

Banii sunt oferiți sub formă de sprijin bugetar în baza acțiunilor stabilite în matricea de politici cu condițiile de concesiune de tip Blend.

CITEŞTE ŞI: FMI ARE ÎNCREDERE ÎN MOLDOVA. Ţara noastră a primit 33,7 milioane de dolari de la Fondul Monetar

PUBLIKA.MD aminteşte că la începutul săptămânii, Moldova a primit o nouă tranşă de 33,7 milioane de dolari din împrumutul contractat în 2016 de la FMI. 22,5 milioane sunt deja în conturile BNM, iar restul de 11,2 milioane de dolari vor ajunge săptămâna viitoare.

Acordul de împrumut încheiat cu FMI în 2016 are o valoare totală de 183 de milioane de dolari pe o perioadă de 3 ani. Potrivit Fondului Monetar Internaţional, Moldova va avea o creştere economică de 3,5 procente anul acesta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu