Moldova primeşte asigurări din partea SUA că va fi susţinută în consolidarea sectorului energetic

Embed:

Statele Unite ale Americii vor susţine integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european. Declaraţia a fost făcută de trimisul special pentru Afaceri în domeniul Energiei al Departamentului de Stat, Carlos Pascual, aflat la Chişinău. Oficialul a venit în ţara noastră pentru a lansa grupul de lucru moldo-american în domeniul energiei

Oficialul american a declarat că, atât timp cât Moldova importă gaze naturale doar din Rusia, este ameninţată securitatea energetică a ţării. Potrivil lui Carlos Pascual, accesul Moldovei la sistemul energetic european va spori stabilitatea în domeniul energetic.

"SUA este interesată să susţină Republica Moldova pentru a se integra în comunitatea europeană energetică. Cu cât va exista mai multă concurenţă pe piaţa energetică, cu atât veţi avea mai multă stabilitate şi veţi proteja interesele consumatorilor", a estimat emisarul american.

Iar reprezentanţii Ministerului Economiei spun că Moldova va prelua din experienţa Statelor Unite în domeniul energetic şi va implementa pachetele energetice 2 şi 3 convenite în cadrul Comunităţii Energetice.

"În două-trei luni va fi aprobat şi pachetul energetic 2 în domeniul gazelor naturale. Am informat că urmează să implementăm şi pachetul energetic 3 în domeniul energiei electrice şi a gazului", a pecizat Tudor Copaci, viceministru al Economiei.

 În 2012, Chişinăul a amânat implementarea pachetului energetic 3 al UE, pentru a asigura livrarea gazelor ruseşti în Republica Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu