Moldova, partener prioritar al Uniunii Europene în cadrul vecinătății estice

Embed:

Moldova este un partener prioritar al Uniunii Europene în cadrul vecinătății estice, iar blocul comunitar susţine Chișinăul și acționează în interesele poporului și al companiilor din țara noastră.

Declarația a fost făcută de eurodeputatul Andi Cristea, în cadrul deschiderii celei de-a cincea reuniune a Comitetului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană de la Strasbourg.

Cristea a prezentat un raport al succeselor înregistrate de la semnarea Acordului de Asociere.

El i-a chemat pe colegii săi din cadrul Parlamentului European la o discuţie constructivă.

"Trebuie să avem o dezbatere bazată pe elemente concrete și să nu caricaturizăm situația din Moldova. Trebuie să abordăm subiectul deschis și să vedem ce nu funcționează, ce mai putem îmbunătăți. Nu trebuie să subestimăm complexitatea problemelor. Reformele electorale provoacă diviziuni chiar în democrațiile dezvoltate", a afirmat eurodeputatul, Andri Cristea.

În discursul său, vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău, Iurie Leancă, și-a exprimat speranța că în cadrul acestei reuniuni va fi aprobată prima tranșă din asistența macrofinanciară.

La fel şi faptul că țara noastră va primi ajutorul Comisiei Europene în legătură cu cotele de bunuri moldovenești pe piața din blocul comunitar și că Bruxelles-ul va oferi sprijin Chișinăului în lupta cu propaganda rusă.

"Convingerea mea și a majorităţii colegilor mei este că nu vom reuşi să depăşim problemele noastre interne, să ne consolidăm instituţiile, să ne formăm sistemul de justiţie, să luptăm împotriva corupţiei, fără sprijinul, dar şi fără presiunea Uniunii Europene", a spus vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă.

Andi Cristea și Iurie Leancă vor prezida discuțiile care vor avea loc și astăzi la Strasbourg. Comitetul Parlamentar a fost creat în 2015, la un an de la semnarea Acordului de Asociere a Moldovei cu UE.

Recent, premierul Pavel Filip a declarat că guvernul a pus în practică trei sferturi din prevederile Foii de Parcurs.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu