Moldova, partener important al UE. ÎNDEMNUL lui Tusk pentru autoritățile de la Chişinău

Embed:

Implementarea prevederilor Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană a fost principalul subiect al discuţiilor dintre preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi oficialii moldoveni. Demnitarul de la Bruxelles a reiterat că ţara noastră este lider printre statele din Parteneriatul Estic.

Nicolae Timofti l-a asigurat pe oficialul european că Moldova respectă angajamentele asumate şi a menţionat importanţa sprijinului din partea partenerilor occidentali.

"Este indispensabilă susținerea UE pentru ca proiectele de infrastructură, de modernizare a instituțiilor publice, inițiativele de stimulare a afacerilor mici și mijlocii să se deruleze cu succes", a spus președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 

La rândul său, președintele Consiliului European a declarat că vizita sa demonstrează că Moldova este un partener important al Uniunii Europene şi a îndemnat autoritățile de la Chişinău să avanseze în implementarea reformelor.

"Sporirea semnificativă a comerțului bilateral din 2014 este un semnal că vă mișcați în direcția corectă. Am fost de acord să abordăm reforma sectorului financiar-bancar. Acest lucru este necesar pentru a restabili încrederea businessului și a donatorilor, dar mai important este să restabilim încrederea poporului", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. 

Ulterior, Donald Tusk a participat, împreună cu premierul Chiril Gaburici la reuniunea Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană în format extins.

"Am atras atenție deosebită soluționării conflictului transnistrean, cât și dezvoltării regionale, situația din Găgăuzia. Am discutat despre liberul schimb, comerțul cu UE, și despre reforma justiției", a spus primul ministru, Chiril Gaburici. 

Donald Tusk a mai vizitat ţara noastră la începutul anului trecut, când deţinea funcţia de premier al Poloniei. El este preşedinte al Consiliului European din 1 decembrie 2014.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu