Moldova, mai aproape de Euro. Echipa noastră va evolua în grupele Ligii Națiunilor

UEFA a anunțat componența urnelor în vederea tragerii la sorți pentru stabilirea grupelor în noua competiție continentală inter-țări, Liga Națiunilor, procedură care va avea loc la 24 ianuarie 2018.

Cele 54 de echipe reprezentative au fost împărțite în 4 eșaloane valorice conform clasamentului coeficienților UEFA, respectiv Ligile A, B, C și D.

Echipa noastră națională face parte din ultimul eșalon valoric și va juca în Liga D, alături de reprezentativele altor 15 federații naționale. Cele 16 au fost repartizate, de asemeni conform criteriului valoric, în 4 urne a câte patru, din care va fi extrasă câte una pentru a forma componența grupelor.

"Tricolorii" fac parte din urna a treia, alături de "naționalele" Kazahstanului, Liechtensteinului și Maltei.

Echipa noastră va juca într-o grupă cu una din echipele ce formează prima urnă valorică - Azerbaidjan, Macedonia, Belarus și Georgia.

Armenia lui Henrikh Mkhitaryan, este în urna a doua, împreună cu Letonia, Insulele Feroe și Luxemburg. Doar una dintre acestea va fi adversara "tricolorilor".

Din urna a patra valorică a Diviziei D fac parte Andorra, Kosovo, San Marino și Gibraltar.

"Tricolorii" își vor afla adversarii pe 24 ianuarie, atunci când la sediul de la Nyon a UEFA se va trage la sorți.

În cazul în care echipa noastră va termina pe primul loc în grupă, ea va participa într-un mini-turneu cu câștigătoarele celorlalte trei grupe, iar cea care va triumfa în acesta se va califica la Campionatul European din anul 2020.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu