Moldova, lovită de un cutremur politic puternic. Alianța lui Kozak ACUM-PSRM, șubredă ca niciodată

Embed:

Moldova a fost lovită astăzi de un cutremur politic puternic, iar alianţa dintre PSRM şi ACUM este mai şubredă ca niciodată. Carul guvernării s-a împiedicat de piatra numită procuror general.

Totul a pornit de la ministrul Justiţiei, care a anunţat că anulează concursul pentru numirea candidaţilor la funcţia de procuror-şef, proces iniţiat de acelaşi Minister al Justiţiei.

La scurt timp, în Parlament, socialiştii cereau deja demisia ministrului Stamate şi îşi acuzau partenerii de coaliţie de inconsecvenţă, incompetenţă şi rea-intenţie. Iar în timp ce socialiştii făceau cu ou şi oţet blocul ACUM, Guvernul a luat o decizie neaşteptată – şi-a asumat răspunderea să înainteze către CSP, fără concurs, candidaţii pentru funcţia de procuror general.

Iar cea care va alege pretendenţii va fi nimeni alta decât Maia Sandu. Decizia i-a înfuriat şi mai mult pe socialişti. În toată această învălmăşeală, alianța Kozak stă pe un butoi de pulbere, iar şansele ca, la următoarea şedinţă a Parlamentului, moţiunea de cenzură împotriva Maiei Sandu să treacă au crescut considerabil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu