Moldova între toleranţă şi slăbiciune. Ce cred invitaţii emisiunii FABRIKA despre Legea care ar condamna separatismul (VIDEO)

Embed:

Iniţiativa propusă astăzi în Parlament de către deputaţii liberal-reformatori, care ar aplica sancţiuni dure pentru promovarea separatismului, a stârnit reacţii diferite în rândul invitaţilor emisiunii Fabrika

Potrivit deputatului Partidului Democrat Dumitru Diacov, implimentarea acestui proiect de lege la etapa actuală este un risc enorm, deoarece ar putea genera controverse în rândul societăţii. 

"Trebuie să liniştim spiritele şi să căutăm soluţii paşnice. Suntem o ţară cu multe particularităţi. Dacă intrăm în conflicte serioase, atunci de unde va veni susţinerea? Republica Moldova este un stat slab, care nu poate să se apere", a declarat Dumitru Diacov.

De aceeaşi părere este şi comentatorul politic Corneliu Ciurea, care a afirmat că un asemenea proiect de Lege ar duce la destabilizarea situaţiei în ţară.

"Proiectul ar putea să inflameze spiritele, în cazul în care suntem într-o zona seismică sensibilă", a spus Corneliu Ciurea.

Totodată, nu toţi invitaţii au împărtăşit aceiaşi undă. Astfel, directorul Centrului de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică, Anatol Ţăranu, şi-a exprimat poziţia referitor la subiect într-o formă radicală. Dânsul consideră că Moldova acţionează slab în raport cu separatiştii, iar soluţiile paşnice înterprinse de stat sunt o dovadă a slăbiciunii noastre.

"Problema noastră nu stăm în toleranţă, ci în incapacitatea statului, care este slab. Trebuie să avem un stat în care legile să fie respectate", a susţinut Anatol Ţăranu. 

Spre final, Anatol Ţăranu a avertizat că Republica Moldova este un stat afectat grav de separatism, iar proiectul de lege propus de PLR trebuie implimentat cât de curând posibil. 

Publika.md aminteşte că proiectul de lege urmează să fie discutat în cadrul comisiilor parlamentare, după care va fi examinat şi în plenul Parlamentului. Mai multe detalii despre conţinutul priectului puteţi afla AICI.

 loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu