"Moldova intră în jocul strategic foarte important din estul Europei și trebuie să facă parte din Clubul Occidental"

"Statele Unite au remarcat în sfărșit că Republica Moldova trebuie să facă parte din Clubul Occidental". Aceasta este afirmația analistului de politică externă de la București, Bogdan Chireac, într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Țara lui Dogaru” de la Publika TV. 

Totodată, acesta a afirmat că: "Mesajele transmise de România în același timp sunt mesajele transmise şi de SUA, cât şi de statele europene, căci de curând doamna Victoria Nuland a vorbit despre Republica Moldova şi necesitatea menţinerii parcursului european. Fostul premier, Victor Ponta a repus Moldova pe agenda publică şi politică".

De asemenea, Bogdan Chiriac a precizat că: "Republica Moldova intră în acest joc strategic foarte important din estul Europei, SUA a remarcat în sfârşit că Republica Moldova trebuie să facă parte din clubul occidental. Din nefericire pentru  Moldova, aici se întretaie interesele Federaţiei Ruse şi ale Occidentului iar în acest scenariu România poate fi un mic actoraş, deoarece avem aceiași structură, aceiaşi etnie. Acest credit nu reprezintă o problemă pentru România, dar R. Moldova are nevoie de mult mai mult decât acordă la moment guvernul de la Bucureşti". 

PUBLIKA.MD amintește că marți primul ministru Pavel Filip a efectuat o vizită la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu omologul său român, Dacian Cioloş şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Pavel Filip a avut o întrevedere şi cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi cu alţi lideri politici.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu