"Moldova ICT Summit"! Protecția datelor personale şi securitatea cibernetică sunt priorităţi pentru Moldova

Embed:

Protecția datelor personale şi securitatea cibernetică sunt priorităţi pentru Moldova. Potrivit specialiştilor şi oficialilor prezenţi la Summitul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, oamenii trebuie să se simtă în siguranţă atunci când navighează pe internet. De asemenea, autorităţile au sarcina să ţină pasul cu tendinţele internaţionale şi să modifice legislaţia ori de câte ori este nevoie pentru asigurarea unui mediu online sigur. 

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a declarat că internetul este indispensabil în zilele noastre, doar că poate fi şi periculos, în special pentru copi. În acest sens, oficialul a pomenit cazurile de hărţuire sau agresiune înregistrate pe reţelele de socializare.

"Aceleaşi drepturi, responsabilităţi reguli aplicabile în viaţa reală trebuie respectate şi în mediul online. Este în puterile noastre să facem acest spaţiu sigur, liber şi protejat", a spus ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari.

O altă preocupare a autorităţilor este terorismul răspândit prin mediul online.

"Terorismul în mediul online se dezvoltă tot mai mult, dar în acelaşi timp noi luptăm cu acest fenomen asigurând drepturi şi libertăţi mult mai sigure", a specificat şeful oficiului Consiliului Europei în Moldova, Jose Luis Herrero. 

Tinerii din ţara noastră spun că se simt în siguranţă în mediul online:

"Dacă să vorbim din punct de vedere al securităţii oamenilor, atunci internetul este un instrument pentru a identifica provocatorii şi să salvezi, de exemplu, un oraş de la un anumit atac terorist, dacă în mediul online ar apărea astfel de informaţii."

"Cred că este o platformă sigură şi rămâne deja la discreţia noastră să punem o anumită informaţie pe internet sau nu".

"Moldova ICT Summit" 2016 este la cea de-a şaptea ediţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu