Moldova ICT Summit 2018 va fi dedicat Tehnologiilor Informaționale în Educație

La data de 23 aprilie industria IT, Guvernul, mediul academic, partenerii de dezvoltare și experți internaționali cu renume își dau întâlnire la Moldova ICT Summit 2018, ediție dedicată Tehnologiilor Informaționale în Educație. Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului Tekwill, cu începere de la ora 9:00.

Sectorul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Moldova este în emergentă creștere și se confruntă deja cu un deficit acut de personal calificat, care ar răspunde cerințelor pieței. Pentru a soluționa această problemă și a crea un fundament solid pentru dezvoltarea în continuare a antreprenoriatului IT, este imperativă coagularea eforturilor tuturor partenerilor interesați pentru identificarea, definirea și implementarea soluțiilor cu impact în domeniul educației pentru sectorul TIC, a programelor și inițiativelor capabile să dezvolte ecosistemul necesar unei creșteri calitative și să confere țării noastre un avantaj competitiv incontestabil.

Astfel, ediția curentă a Moldova ICT Summit 2018 va fi dedicată educației TIC și aplicării TIC în educație,  punând în discuție oportunități fără precedent, ce ar permite valorificarea la cel mai înalt nivel a potențialului țării. Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova și ai sectorului privat, experți internaționali de la Academia Khan, Oracle și alte organizații influente, vor participa la ediția 2018 a Moldova ICT Summit, pentru a împărtăși experiența și cunoștințele bazate pe cele mai bune practici în domeniu, cât și modalitățile de implementare ale acestora în parcursul Republicii Moldova spre a patra Revoluție Industrială.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansată o serie de inițiative majore pentru sistemul educațional din țară: Proiectul TwentyTU, programele comune în cadrul Parteneriatului Estic, Rețeaua națională de centre inovaționale Tekwill.

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită şi este posibilă doar în baza înregistrării prealabile pe www.moldovaictsummit.mdPentru orice precizări suplimentare, puteți să scrieți lasummit@ict.md.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu