Moldova, Georgia şi Ucraina vor avea o adunare comună. Declaraţia va fi semnată la Chişinău

Embed:

Adunarea interparlamentară Moldova - Ucraina - Georgia va fi creată în luna iunie. Şefii legislativelor din cele trei state vor semna declarazia comună de constituire la Chişinău. Anunţul a fost făcut la Bruxelles de co-preşedintele Adunării Parlamentare Euronest, democratul Marian Lupu.

"Iată că iniţiativa pe care am pornit-o de pe platforma Euronest prinde un contur din ce în ce mai puternic la nivel naţional. Vom instituţionaliza această iniţiativă regională şi înţelegem cu toţii că această iniţiativă are o singură preocupare majoră a celor trei state, cea de integrare în UE", a spus co-preşedintele Adunarea Parlamentară Euronest, Marian Lupu. 

Potrivit lui Lupu, miza acestei platforme va fi integrarea celor trei ţări în comunitatea europeană, după ce UE va lua o decizie în privinţa extinderii hotarelor spre Est.

Oficialii europeni au declarat că Republica Moldova, comparativ cu alte ţări din cadrul Parteneriatul Estic, a avansat enorm.

Decizia de a crea o platformă comună de comunicare cu UE a fost luată anul trecut de Biroul permanent al Euronest, la iniţiativa ţării noastre.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu