Moldova-Georgia, din istorie: A 10-a întâlnire dintre cele două echipe se va juca pe 11 noiembrie la Tbilisi

Embed:

Meciurile cu Georgia are o semnificaţiei istorică pentru selecţionata Moldovei. Cu Georgia am jucat primul meci din istorie, am debutat în prima campanie preliminară, iar partida de pe 11 noiembrie va fi a 10-a întâlnire directă - un record absolut pentru echipa noastră.

Astfel, vă prezentăm statistica întâlnirilor dintre Georgia şi Moldova.

Moldova a întâlnit până acum Georgia de nouă ori. Tricolorii au câştigat patru partide, trei le-a pierdut, iar două meciuri s-au încheiat nedecis. Golaverajul este însă favorabil georgienilor 12-11.

Partida de debut a Moldovei într-un turneu de calificare avut loc anume cu Georgia. În preliminariile Euro 1996, tricolorii s-au impus la Tbilisi cu 1-0, prin golul lui Igor Oprea. A urmat meciul din 1995, în care Moldova a câştigat cu 3-2. Următoarele două întâlniri oficiale s-au jucat în 1997. De această dată selecţionata noastră a fost învinsă în ambele partide cu 0-2 şi respectiv 0-1.

Prima partidă în istoria selecţionatei s-a jucat la fel cu georgienii. Moldova a pierdut acel meci cu 2-4. În 2003 a avut loc cel de-al şaselea meci direct, încheiat la egalitate, 2-2. Următoarea partidă s-a jucat în 2004. Moldova s-a impus cu 1-0, iar în 2009 echipa antrenată de Igor Dobrovolschi a câştigat în deplasare cu 2-1.

Ultimul meci dintre Moldova şi Georgia s-a disputat anul trecut la Chişinău. Partida a fost consacrată celor 100 de ani de la apariţia fotbalului în Moldova şi a fost debutul lui Gabi Balint în calitate de antrenor într-un meci jucat pe terenul de acasă. Meciul de pe 11 noiembrie va fi a 10-a întâlnire dintre Georgia şi Moldova un record absolut în statistica echipei naţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu