Moldova Fashion Days: Peste 30 de creatori de modă şi-au prezentat colecţiile

Embed:

O primăvară în nuanţe pastelate, cu printuri florale, rochii lungi şi vaporoase. Asta ne propun creatorii de modă de la noi, care şi-au prezentat colecţiile în cadrul Moldova Fashion Days.

În acest an, organizatorii au folosit un decor în stil junglă. În cadrul evenimentului au participat peste 30 de designeri, care şi-au prezentat colecţiile proaspăt scoase din atelier.

"Culorile nisipului, deci culorile astea pastelate se poartă anul ăsta. De la culoarea nisipului deschis până la cel cărămiziu închis. În colecțiile brandurilor de renume vedem foarte mult negru şi catifea", a spus creatoarea de modă, Evelina Zara.

Pe lângă printurile florale, se poartă şi bulinele. De asemenea, în colecţiile creatorilor autohtoni predomină rochiile lungi, cu mâneci bufante. Totuşi, specialiştii spun că femeile nu trebuie să ţină cont doar de modă atunci când îşi aleg ţinutele.

"Ar trebui se poarte ceea ce este frumos anume pentru ea, ceea ce i se potriveşte", a spus designerul, Jullia Allert.

Rămân în vogă accesoriile oversize, dar şi motivele etnice.

"Se poartă metalele boţite, frunzele, florile, lanţurile. Eşarfele sunt foarte în vogă, se prind atât la păr, cât la geantă. Bentițe mai elegante, mai casual, de toate tipurile", a spus  designerul accesorii, Ina Talpa.

Spectatorii au fost impresionaţi de ţinutele autohtone.

"Sunt plăcut surprinsă că într-adevăr, că produsele pe care le-am văzut astăzi sunt foarte originale şi în genere sunt o adeptă a produselor, care se produc la noi în ţară. Mi-au plăcut foarte mult două genţi, deci una, care o vedeţi, o ţin în mână şi una foarte, foarte originală. Nişte culori foarte frumoase"

"Pretind să cred că designerii autohtoni evoluează cu fiecare ediţie şi acest lucru ne bucură foarte mult. Pretind să cred că moda autohtonă poate concura cu uşurinţă cu cea internaţională", a spus stilistul, Yliana Danko.

Moldova Fashion Days a ajuns la a 15-a ediție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu