MOLDOVA, FĂRĂ EXECUTIV! Parlamentul a votat pentru DEMITEREA GUVERNULUI STRELEŢ

Embed:

Republica Moldova a rămas fără Guvern. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

Liderul PDM, Marian Lupu, a îndemnat deputaţii din partidele propeuropene şi pe cei neafiliaţi să se aşeze la masa de negocieri în vederea formării unei noi majorităţi parlamentare stabile.

Parlamentul a examinat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț, semnat şi depus săptămâna trecută de către 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM. Aceştia îi reproşau lui Valeriu Streleţ detașarea de atribuțiile constituționaleși îl suspectează de implicare în acte de corupţie.

 

Momentul votării moțiunii de cenzură în Parlament http://goo.gl/Xzuxtm

Posted by PUBLIKA.MD on Thursday, October 29, 2015

PUBLIKA.MD aminteşte că Executivul condus de Valeriu Streleţ a fost învestit pe 30 iulie 2015 cu votul a 52 de deputaţi, în timp ce 41 au votat împotrivă.

Valeriu Streleţ are 45 de ani şi şi-a început cariera politică în 1994, când a participat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Social–Democrat. Şapte ani mai târziu, numele politicianului se regăseşte în lista electorală a Blocului "Plai Natal".

În perioada 1994-2001, Valeriu Streleţ a deţinut funcţia de președinte al Ligii Naţionale a Tineretului din Moldova. Iar în 2002 devine subsecretar general al Partidului Social Liberal. Cariera politică a lui Valeriu Streleţ îşi continuă ascensiunea. Astfel, în decembrie 2002, este ales vicepreşedinte al Partidului Social Liberal, funcţie pe care o deţine până în 2007, când devine vicepreședinte al Partidului Liberal Democrat.

În 2009 este ales deputat din partea PLDM, iar în 2011 ajunge să conducă fracţiunea parlamentară a liberal-democraţilor. Valeriu Streleţ a absolvit Facultatea de Istorie la USM, dar şi pe cea de Economie Generală şi Drept de la ASEM. Iar în 2004 a terminat Institutul European de Studii Politice.

Cunoaşte limbile rusă, engleză şi franceză. Streleţ este căsătorit şi are patru copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu