Moldova exportă tot mai multe produse autohtone peste hotare

Embed:

Moldova exportă tot mai multe produse autohtone peste hotare. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în primele trei luni ale anului, țara noastră a vândut marfă de aproape 530 de milioane de dolari, cu aproape 27 la sută mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul mărfurilor exportate în țările Uniunii Europene au constituit peste 335 de milioane de dolari, în creștere cu peste 26 la sută. Această cifră constituite aproape 64 la sută din totalul de exporturi.

Cele mai multe mărfuri au ajuns în România. În țara vecină am exportat produse în valoare de peste 128 milioane de dolari.

În același timp, în Italia am livrat produse în valoare de aproape 48 milioane de dolari, iar în Germania de peste 36 milioane de dolari. Exporturile au crescut și în Marea Britanie, Bulgaria, dar și Polonia.

Statistica mai arată că în țările CSI au crescut exporturile cu aproape 25 la sută. Valoarea mărfurilor este de peste 106 milioane de dolari sau 20 la sută din totalul mărfurilor livrate.

Cea mai multă producție a fost vândută în Rusia, în valoare de peste 60 milioane de dolari.

În schimb, în Ucraina exporturile au scăzut cu aproape 1,4 la sută.

În primele trei luni ale anului, am importat mărfuri de peste un miliard de dolari, cu aproape 20 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu