Moldova este printre primele țări la capitolul viteza de descărcare de pe Internet

Moldova a întrecut Statele Unite la viteza medie a internetului, arată un clasament postat pe portalul speedtest.net. Printre cei rămaşi în urma Moldovei la acest capitol se numără ţări dezvoltate, precum Germania, Portugalia, Italia şi Spania.

În clasamentul vitezei de descărcare de pe net au fost incluse 181 de ţări. Moldova a lăsat în urmă Rusia şi Ucraina, dar şi unele ţări dezvoltate. La acest capitol, suntem pe locul 11, cu o viteză de descărcare de peste 13 Mb/sec. România ocupă poziţia a 5-a, cu o viteză de peste 16 Mb/sec. Lideră este Coreea de Sud, cu peste 22 Mb/sec, în timp ce codaşă este Guyana, cu mai puţin de 0,5 Mb/sec.

Şi la capitolul viteza de încărcare suntem pe un loc onorabil.De data aceasta, pe lângă România, am fost întrecuţi şi de Rusia, şi de Ucraina. Moldova este pe locul 13, cu o viteză de încărcare de 3,79Mb/sec . Lideră este Lituania, cu peste 10 Mb/sec. Pe utlima poziţie în clasament se află Madagascar, cu doar 0,06 Mb/sec.

Piaţa serviciilor de acces la internet este singura din Moldova care nu a fost afectată de criza economică din 2009, potrivit datelor oficiale. Anul trecut, aceasta a crescut cu peste 30% şi a ajuns la mai mult de 400 de milioane de lei, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani.

Lasă un comentariu