"Moldova este la cheremul marilor puteri, iar fără Transnistria nici nu ar fi observată pe plan internaţional"

Embed:

Moldova este un câmp de bătălie pentru marile puteri, iar drama ţării este că nu are ce oferi astfel încât să fie lăsată în pace. Mai mult, dacă nu ar fi existat conflictul transnistrean, ţara noastră nu ar fi fost observată pe arena politică internaţională. Cel puţin aşa cred invitaţii emisiunii Fabrika.

"Ce putem noi să dăm în schimb, ce este atractiv pentru marii jucători internaţionali, astfel încât aceştia aflându-se în conflicte fireşti, pe care noi le înţelegem, să cadă de acord ca R. Moldova să trăiască fericită şi fără a fi atrasă forţat într-unul sau în altul dintre blocurile politico-militare? Noi nu avem ce oferi", susţine politicianul Iurie Roşca.

În opinia analistului politic Bogdan Ţârdea, Moldova are doar valoare geostrategică.

"Dacă Republica Moldova nu ar avea acest conflcit transnistrean, nu ne-ar observa nimeni.  Noi avem mulţi politicieni care spun că Republica Moldova ar trebui să fie un pod între est şi vest. Dar nu avem resurse interne, nici intelectuale din păcate, nici energetice, nici de alt tip ca să ne integrăm într-o zonă sau alta", opinează analistul.

Şeful biroului ITAR-TASS Moldova, Valeri Demideţchi, spune că problemele Moldovei nu sunt de interes pe plan internaţional.

"Numărul nostru, cum se spune în sport, nu este primul. Noi nu trebuie să aşteptăm când cineva ne va da ceva. Sunt oameni care se ceartă încotro să ne ducem, dar cel mai amuzant este că nimeni nicăieri nu ne invită", explică Demideţchi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu