Moldova, cuprinsă de FLĂCĂRI! Timp de 24 de ore pompierii au stins peste 60 de incendii (VIDEO)

Embed:

Incendiile nu contenesc în întreaga ţară. În ultimele 24 de ore, pompierii din țară au intervenit pentru stingerea focarelor de vegetație în 62 de cazuri, 12 dintre care doar în municipiul Chișinău.

Numărul considerabil de incendii de vegetație are loc în condiții de temperaturi ridicate, umeditate redusă și vânt.

În consecință au fost afectate 165 ha de iarbă.

Dintre toate intervențiile, unele intervenții de stingere a vegetației uscate au avut loc în gospodării particulare din unele sate din raionul Cahul. În satul Crihana Veche, Cahul, într-o ogradă, a ars fîn, pe o suprafață de 56 metri pătrați, existând pericol pentru casa din apropiere. Datorită intervenției echipei de salvare, solicitată la fața locului, focul a fost localizat, fiind salvată casa.

În același raion, de această dată în satul Giurgiulești, pompierii au fost alertați pentru stingerea unui incendiu, izbucnit într-o anexă, cu o suprafață totală de aproape 150 metri pătrați. Ajunsă în teren, echipa de intervenție a stabilit că focul s-a extins și către o suprafață considerabilă de vegetație uscată din apropiere. Și de această dată, pompierii au localizat incendiul, fără ca nimeni să aibă de suferit.

În continuare, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale întrucât în condiții de temperaturi ridicate, vânt puternic și umeditate redusă, crește riscul producerii incendiilor.

Totodată salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, atunci cînd sunt observate situații de urgență. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu