Moldova, cuprinsă de FLĂCĂRI! Peste 80 de hectare de vegetaţie au ars timp de 24 de ore

Incendiile nu contenesc în întreaga ţară. În ultimele 24 de ore, pompierii din țară au intervenit pentru stingerea a circa 80 de hectare de vegetaţie.

Incendii de vegetație au fost înregistrate în localități din raioanele Orhei, Strășeni, Fălești, Căușeni, Ialoveni, Ungheni, Cantemir și  municipiul Chișinău.

În Capitală pompierii au reușit să stingă o suprafață de peste 25 hectare de vegetație cuprinsă de flăcări în apropiere de șoseaua Balcani. Apelul la serviciul 901 a fost recepționat ieri la ora 15.30 minute, iar la fața locului s-au luptat cu focul 4 autospeciale de intervenție. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Incendiul a fost lichidat după trei ore.

În total, echipele pompierilor au avut 28 de intervenții la stingerea vegetației pe tot teritoriul țării.

În cele mai dese cazuri, incendiile se produc în urma arderii necontrolate a gunoiului și a vegetației uscate. În condiții de vânt acestea se  răspândesc cu repeziciune spre spații extinse.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu