Moldova, cuprinsă de FLĂCĂRI! Peste 1.102 hectare de vegetaţie au ars timp de 24 de ore

Pompierii au intervenit la lichidarea a 76 de incendii de vegetaţie în mai multe localități din țară, în ultimele 24 de ore. 

Potrivit reprezentanţilor IGSU, flăcările au distrus 1.102 hectare de teren. Cele mai multe incendii au acut loc în municipiul Chișinău, inclusiv în satul Trușeni și Grătiești, unde focul a nimicit câte 5 ha de teren.

În centrul țării focul a distrus 10 hectare de teren în raionul Hîncești, 25 hectare în raionul Ungheni, dar și peste 20 de hectare în raionului Călărași.

Totodată, mai multe hectare de vegetație uscată au fost stinse de pompieri în zona de sud. Salvatorii au intervenit la Cahul pentru a stinge 15 hectare de iarbă uscată în satul Lopățică, peste 17 hectare în satul Crihana Veche și 5 hecatre în satul Slobozia Mare a raionului Cahul.

Astfel de intervenții au avut loc la Edineț, Bălți, Fălești și Soroca.

Pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare, să nu aprindă vegetaţia uscată și deșeurile menajere în apropierea pădurilor, dar şi a caselor de locuit.

Angajații IGSU recomandă ca arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale să se execute cu respectarea unor măsuri de prevenire a incendiilor, în zone care să nu permită răspăndirea focului la construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele inflamabile sau alte bunuri materiale.

În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu