Moldova, cuprinsă de FLĂCĂRI. În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la stingerea a 56 de incendii

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit la stingerea a 56 de focare de vegetație aprinsă.

Potrivit datelor operative, în urma incendiilor de vegetație au fost afectate 850 ha de teren. Pompierii au intervenit în mai multe localități din țară, inclusiv și în Capitală, comuna Trușeni unde focul a afectat 10 ha.

În partea centrală a țării focul a nimicit 29 ha de teren în raionul Ialoveni, satul Costești, 20 ha în raionul Orhei, satul Donici, dar și 15 ha la Anenii Noi, satul Țînțăreni. Totodată, în nordul țarii salvatorii au stins 50 ha de vegetație la Fălești, satul Toxobeni.

Mai multe suprafețe de teren au fost afectate de flăcări în UTA Gagauzia. Astfel pompierii au stins peste 20 ha de iarbă uscată în preajma orașului Vulcănești.

Mai multe incendii de vegetație uscată au fost înregistrate la Cantemir, Edineț, dar și la Călărași.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis.

În condiții de umiditate redusă și vânt, salvatorii recomandă cetățenilor să evite aprinderea gunoiului, vegetației și miriștei uscate în apropiere pădurilor și caselor pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagubele materiale.

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 89 de situații de risc, printre care stingerea focarelor de ardere, deblocări de uși și alte cazuri de urgență.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu