Moldova continuă să-şi dezvolte schimburile comerciale în cadrul GUAM. Exporturile în Ucraina au depăşit cifra de 150 de milioane de dolari

Embed:

Moldova continuă să-şi dezvolte schimburile comerciale şi în cadrul Organizaţiei GUAM. Cel mai mult, Chişinăul şi-a majorat exporturile în Ucraina, care au depăşit cifra de 150 de milioane de dolari.

Datele au fost prezentate la şedinţa comitetului statelor membre, la care a participat şi şeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.   

Anul trecut, valoare mărfurilor exportate în ţara vecină a crescut cu 73 la sută faţă de anul 2016. În Azerbaidjan au ajuns mărfuri în valoare de 6,9 milioane de dolari, creşterea înregistrată fiind de 41 la sută.

Iar în Georgia volumul exporturilor a crescut cu şase la sută, valoarea mărfurilor livrate fiind de 18 milioane de dolari.

Potrivit şefului Serviciului Vamal, creşterea schimburilor comerciale se datorează efectuării controlului comun la trecerile de frontieră cu Ucraina şi dezvoltarea mecanismelor de colaborare dintre ţările GUAM. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu