"Moldova are glas" la Zaim. Localnicii se plâng de mai multe probleme care trebuie rezolvate urgent (VIDEO)

Embed:

Publika TV a ajuns  şi în satul Zaim, raionul Căuşeni, ca să afle în ce domenii autorităţile ar trebui să intervină de urgenţă. Una dintre probleme este lipsa unei bucătării amenajate corespunzător la grădiniță, spun localnicii.

"La grădiniță ar trebui să fie renovată bucătărie. Este într-o stare deplorabilă", a spus o femeie.

"Totul trebuie schimbat. Aragazul este vechi", a precizat Nina Stanalachi, bucătăreasă.

Localnicii se plâng că în cazul condițiilor meteo nefavorabile se deconectează frecvent energia electrică în sat:

"Lumina se deconectează. De multe ori am sunat la Chișinău, la Căușeni. La vecini televizorul a ars, la mine la cazanul s-a ars".

"Nu ne spun nimic. Vin și repară, se duc și pe urmă iar se întâmplă aceeaşi poveste. Din această cauză s-a defectat și mașina de spălat, și frigiderul".

Pentru că un drum care a fost recent reparat nu are canal de scurgere a apelor pluviale, curtea liceului din sat, dar și gospodăriile oamenilor sunt deseori inundate.

"Construcția acestui drum este binevenită, însă atunci când plouă ograda liceului se umple cu apă, stadionul se transformă într-un lac", a declarat Rica Cernat, directoarea liceului din Zaim.

Pe timp de caniculă, locuitorii se confruntă şi cu lipsa apei potabile.

"În perioada caldă a anului, eventual se pot întâmpla cazuri când nu reuşeşte capacitatea fântânii arteziene să alimenteze cu apă toată populaţia. Este un proiect prin care să se deschidă şi a doua fântână arteziană care să fie de rezervă", a menţionat primarul din Zaim, Ion Vesti.

Următoarea localitate vizitată în cadrul Campaniei "Moldova are glas" este satul Hagimus, din raionul Căușeni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu