"Moldova are Glas" în raionul Taraclia. Oamenii îşi doresc drumuri mai bune şi acces la reţelele de Internet

Embed:

Echipa Publika TV a vizitat săptămâna aceasta câteva sate din raionul Taraclia. Unii dintre ei ne-au spus că îşi doresc să aibă acces la Internetul de mare viteză, iar alţii, ca peste tot în ţara noastră - vor drumuri mai bune.

Conducerea raionului Taraclia spune că una dintre principalele probleme cu care se confruntă este finanţarea insuficientă pentru reparaţia drumurilor şi a grădiniţelor.

"În acest an, în premieră, ne-au fost transferate 450 de milioane de lei pentru restabilirea drumurilor locale. Cât ar părea de paradoxal, raionul Taraclia este din nou ultimul în lista finanţărilor. Raionul Taraclia este finanţat disproporţional, ţinând cont de numărul populaţiei", a declarat preşedintele raionului Taraclia, Alexandr Garanovschi.

Locuitorii raionului se plâng de lipsa locurilor în grădiniţe şi închiderea unor instituţii preşcolare.

"Ştiu sigur că aproximativ 200 de copii trebuie să frecventeze grădiniţa, iar în instituţiile preşcolare este lipsă de locuri", a spus un bărbat.

"Conform legislaţiei, cheltuielile pentru copiii cu vârsta de până la trei ani sunt acoperite din bugetele locale. Nu toate primăriile îşi pot permite asemenea cheltuieli. Această problemă ţine de competenţa Guvernului. Sper că premierul Leancă va găsi o soluţie", a mai adăugat Alexandr Garanovschi.

Autorităţile locale încearcă să obţină resurse financiare suplimentare prin atragerea investitorilor străini, inclusiv din Bulgaria. Totuşi, în satele cu puţini locuitori, investitorii refuză să vină, spun participanţii la Ediţia Specială.

"Putem obţine un proiect pentru finanţarea construcţiei unui teren de sport, dar nu şi investiţii considerabile, din cauza numărului mic de locuitori", a explicat primarul comunei Salcia din raionul Taraclia, Svetlana Sacalî.

Campania "Moldova are glas", lansată de Publika TV,  va continua şi săptămâna viitoare. Reporterii noştri vor merge în localităţile din raionul Orhei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu