MOLDOVA ARE EXECUTIV! Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Streleţ

Embed:

Executivul condus de Valeriu Streleţ a fost învestit cu votul a 52 de deputaţi, în timp ce 41 au votat împotrivă. Noul premier a vorbit despre priorităţile noului Executiv menite să asigure bunăstarea cetăţenilor. 

"Voi începe cu cea mai preponderentă și importantă problemă - excluderea corupției din viața publică și din mentalitatea colectivă. Stimularea mediului de afaceri. Asigurarea pieții interne cu produse autohtone competitive. Creșterea exporturilor, în special de produse finite. Revizuirea sistemului de impozitare în agricultură. Securitatea energetică a țării și eficiență energetică. Grija față de tineri și oamenii în etate. Implementarea cu succes a agendei europene", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ. 

Liderii coaliţiei de guvernare au menţionat că noul Guvern trebuie să asigure bunăstarea cetăţenilor şi să continue cursul european al ţării.

"Sarcina care îi revine acestui Guvern este foarte şi foarte complicată. Trebuie într-o manieră accelerată dar şi calitativă să ne pregătim de negocieri cu FMI. Este necesar ca reformele despre care am vorbit trebuie să fie rapid elaborate. Societatea să fie consolidată", a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Vlad Filat.  

"Republica Moldova este în fața unui nou început. Partidul Democrat consideră că nu există un lucru mai important pentru un guvern decât asigurarea unui nivel de viață decent pentru cetățenii țării. Noul guvern trebuie să lupte cu două rele: Corupția și risipa. Noul Guvern are misiunea să lucreze pentru întărirea sistemului financiar-bancar. Acest guvern reprezintă mult mai bine vectorul european al țării noastre", a declarat preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu. 

"Astăzi, alianța pentru reintegrare europeană a reînviat. Va da startul reformelor pentru oameni simpli care așteaptă de peste 20 de ani să simtă și ei ce înseamnă democrație. Noi ne-am asumat să scoatem Republica din această criză, din sărăcie, corupție, mizerie și nevoi. PL nu are niciun interes să fie la guvernare pentru treucă. Așa doar înainte, stimați deputați, că înainte era mai bine", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. 

 OFICIAL! Candidatul PLDM propus la funcţia de premier este Valeriu Streleţ (VIDEO)

Opoziţia s-a arătat însă sceptică în privinţa noului guvern.

"Domnule Streleţ aţi urcat pe un fotoliu de ceară. Dacă aţi citit povestea, lupul din capra cu trei iezi. Dar acest fotoliu se va topi odată cu îngheţurile din toamnă sub presiunea flăcărilor şi mitingului nemulţumirii sociale", a spus preşedintele PSRM, Igor Dodon. 

"Eu propun, daţi noi conducătorii partidelor actuale în parlament împreună cu conducătorii fracţiunilor să ne aşezăm la o masă şi să ne gândim cum, facem acest lucru, cum antrenăm societatea în acest lucru de creare a condiţiilor de activitate a guvernării în ţară", a spus deputatul PCRM, Vladimir Voronin. 

Deputatul neafiliat Iurie Leancă şi colegii săi s-au abţinut de la vot.

"Motivele sunt multiple. Nu văd schimbări radicale în raport cu precedenta alianţă. Lipsa de dorinţă de a ne antrena pe noi care partajăm aceleaşi obiective de a duce Moldova spre Uniunea Europeană", a declarat deputatul neafiliat Iurie Leancă. 

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu