Moldova ar putea să aibă un acord de liber schimb cu China: Ne dorim ca produsele noastre să ajungă acolo

Embed:

Moldova ar putea să aibă un acord de liber schimb şi cu China. Delegaţia guvernamentală, în fruntea cu secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii Iuliana Drăgălin, s-a pornit spre Beijing. Duminică, membrii delegaţiei au avut o şedinţă de lucru cu ministrul Chiril Gaburici.

"Deschiderea de pieţi noi este instrumentul, pe care poate să-l facă statul. Tare ne dorim ca produsele noastre să ajungă acolo. Eu cred că voi puteţi să faceţi faţă şi vă aştept acasă cu draftul conctractului agreat", a menţionat Chiril Gaburici, ministrul Economiei şi Infrastructurii.

Din delegaţie fac parte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii, celui de Finanțe, Serviciului Vamal, Consiliul Concurenței, Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, precum și ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Ei se vor afla în China în perioada 24 - 26 iulie.

Potrivit ultimelor date ale Biroului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie-mai a acestui an, ţara noastră a exportat în China mărfuri în valoare de 6,6 milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu